ASANSÖR RAYLARI

Asansör projesine uygun asansör rayı seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bunlar;

  • Kabin ağırlığı
  • Kabin yükü
  • Emniyet fren tipi
  • Kabin tasarımı ve askı noktası
  • Ray montaj tipi
  • Ray döşeme sistemi ile konsol ağırlığıdır.

Tüm bu verilerin bir araya getirilerek değerlendirilmesi ve bu değerlendirme sonucunda kullanılacak olan asansör ray sistemine karar verilmesi en doğru sonucu ortaya çıkaracaktır. Asansör rayları dikey ve yatay biçimde kullanılır.

Asansör rayları T profil şekli verildikten sonra iki gruba ayrılır. Bunlar Soğuk Çekme asansör rayları (A tipi) ve işlenmiş (B tipi) asansör raylarıdır.

Asansör rayları kaliteli çelik malzemeden üretilmektedir. Türkiye asansör raylarında da kullanılabilen çelik üretimi konusunda oldukça başarılı ve hatta tüm dünya ile rekabet edebilecek düzeydedir.  Ve tüm diğer asansör bölümleri gibi asansör raylarının da bakımı kesinlikle aksatılmamalıdır. Asansör rayları gibi hayati risk taşıyan ürünlerde muhakkak Kayseri SMLift Asansör gibi alanında uzman ve deneyimli kadrosu ile hizmet veren bir firmadan hizmet alınmalıdır.

Asansör rayı projedeki uzunluk ve yük göz önünde bulunarak tasarlanacağından desteklenme durumu da söz konusu olacaktır. Rayın hem kuyu içindeki kısmı hem de ray boyunca geri kalan kısmı da destek bağlantılarıyla desteklenmelidir. Asansör ray bağlantıları da tıpkı asansör rayları gibi kaliteli malzeme ile üretilmiş olmalıdır.

Bakım esnasında asansör raylarının yağlanması gerekmektedir. Asansör kılavuz raylarının yağlanması sürtünme etkisiniz azaltarak asansörün verimli kullanılmasını sağlar ve korozyonu önler. Aşınma etkilerini azaltarak kullanım ömrünü uzatır. Asansör raylarının güvenli çalışmasını sağlamak için asansör ray ve desteklerinin etkileyici yük ve kuvvete karşı dayanıklı olması gerekir. Asansör raylarında belirlenmiş bir standart vardır ve bu standart,”ISO 7465 ;Yolcu ve Yük Asansörlerinin Kabin ve Karşı Ağırlıkları İçin T tip Kılavuz Rayları” adıyla anılır. TSE ray standardı: TS ISO 7465 İnsan ve yük asansörleri – Asansör kabinleri ve karşı ağırlıkları için kılavuz raylar – T tipi

Standart hazırlanırken: ISO 630:1995 yapı çelikleri ISO 468 yüzey pürüzlülüğü-Parametreler ve pürüzlülük tespiti kuralları ISO 1302 Ürünlerin geometrik özellikleri; standartları referans alınmıştır.

SMLİFT ASANSÖR

SMLİFT asansör markasında çalışanlar, her biri kendi alanlarında uzmanlaşmış, tecrübe sahibi, aynı zamanda profesyonel kadro ile hizmet vermektedir.

ADRES

Mimar Sinan Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, 1. Cd. no:23 b, 38165 Mimarsinan Osb/Melikgazi/Kayseri

TELEFON

0532 286 16 81

E-Mail

info@smlift.com.tr